Press "Enter" to skip to content

Somera Esperanto-Studado – nebudete tam chýbať?

Už druhý krát sa na rovnakom mieste – v Modre-Harmónii (iba 30 km od Bratislavy) 10. až 18. júla 2009 uskutoční jedinečné stretnutie: Letné štúdium esperanta (SES-2009). Tento rok bude SES už druhým fyzickým stretnutím používateľov a tímu lernu!, čo sľubuje medzinárodnú účasť, zaujímavý sprievodný program a veľkú účasť.

Program bude pozostávať z niekoľkých častí:
– predpoludním – vyučovanie esperanta
– poobede – výlety, prednášky, ručné práce, šport, pracovné skupiny, atď.
– večer – Národný večer a Medzinárodný večer, filmy, diskotéka…

Výuku esperanta povedú skúsení učitelia v 4 skupinách, podľa jazykovej úrovne. Na konci podujatia účastníci dostanú diplom o 26 hodinovom kurze úrovní od A1 po C1 podľa nového Spoločného európskeho referenčného jazykového rámca.

Spoločná cesta na IJK priamo zo SES! SES-2009 sa uskutoční tesne v týždni pred IJK v Liberci, kam plánujeme uskutočniť spoločnú cestu. Tak budú môcť účastníci najprv vylepšiť svoju znalosť esperanta, a hneď potom ju využiť na jednom z najobľúbenejších tradičných mládežníckych esperantských podujatí.

Tento rok nová možnosť! Pre tých, čo už dobre ovládajú jazyk a a chcú ho učiť, odporúčame seminár Flugiloj de malfacila vento, organizovaný v spolupráci s ILEI.

Účastnícky poplatok pre Slovákov je 45 EUR.
Viac informácií a prihláška na stránke SES

(Autor je hlavný organizátor SES.
Článok prevzatý z Esperantisto Slovaka 2-2009)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *