Press "Enter" to skip to content

Môj prvý Medzinárodný mládežnícky festival

Jedného krásneho upršaného a chladného dňa som sa rozhodla po prvýkrát stráviť Veľkonočné sviatky bez rodiny a obrovského množstva jedla, ktoré ma doma na sviatky vždy čaká. Odoslala som krátky email so žiadosťou o „Fonduso“ na Medzinárodný mládežnícky festival, ktorý sa každoročne koná v Taliansku. To znamená mať účastnícky poplatok a ubytovanie uhradené organizátormi výmenou za malú pomoc počas festivalu. Po niekoľkých týždňoch čakania sme sa aj spolu s Julkou dozvedeli, že nás obidve vybrali a čaká nás pekný, takmer týždňový výlet do Talianska počas Veľkej noci.

V samotný deň odletu sme v skorých ranných hodinách na pražskom letisku stretli s ďalšími účastníkmi podujatia z Českej republiky, ktorí našťastie disponujú lepším orientačným zmyslom ako my a tak sme sa po niekoľkých hodinách úspešne dopravili do nášho cieľa – Castione della Presolana.

Týždeň v Taliansku nám ubehol veľmi rýchlo – okrem pomáhania (prevažne v kuchyni) sme mali možnosť navštíviť Miláno spolu s Léonom a Tomášom (ktorí sa rovnako v Taliansku zúčastnili Školenia pre školiteľov), účastniť sa zaujímavého programu a tréningov, ktoré pre nás boli pripravené, alebo pretancovať poslednú noc podujatia až do skorých ranných hodín.

Zážitok to bol úžasný. Či už z dôvodu možnosti zlepšenia sa v jazyku, spoznania nových ľudí, naučenia sa nových vecí a zručností, alebo možnosti vidieť takéto podujatie aj z tej organizačnej stránky. Občas to bolo únavné, nakoľko práce sme nemali málo, ale vrelá vďaka organizátorov aj účastníkov podujatia nám hravo dobili baterky a motivovali nás do ďalšej práce a účasti na ďalších podujatiach.

Veronika Mihaldová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *