Press "Enter" to skip to content

Časopis Kontakto vás pozýva prispieť do čísla venovaného literatúre

Pozývame všetkých prispieť do časopisu Kontakto, ktorého témy sú uvedené nižšie. V prípade otázok ma kontaktujte na: kontakto zavináč tejo.org

Číslo 2007:6. Hlavná téma: „Literatúra“. Čitateľov Kontakta pozývame diskutovať o literatúre. Jedná sa aj o literatúru všeobecne (história, školy, problémy), aj o konkétne literárne diela. Porozprávajte o známych dielach, ktoré vyšli vo vašom materinskom jazyku – obyvatelia iných krajín, ktorí sa najčastejšie stretávajú s prekladmi diel, často nepoznajú a nerozumejú detailom a odtienkom diela, nehovoriac o historickom pozadí a skrytom obsahu. Vymieňajme si pomocou esperanta informácie o národných literatúrach! Obzvlášť zaujímavé sú informácie o málo známych literárnych dielach a javoch v „malých“ jazykoch! Termín – do 10. decembra.

Číslo 2008:1. Hlavná téma – „Nezvyčajné záľuby“. Každý máme svoje vlastné obľúbené činnosti, ktoré sú niekedy dosť nezvyčajné. Vo všeobecnosti je medzi esperantistami veľmi veľa ľudí s nezvyčajnými záľubami, pretože esperanto samo o sebe je jedným z dosť nezvyčajných spôsobov, ako tráviť voľný čas. Porozprávajte o vašich záľubách, obľúbených činnostiach, o tom, aké nezvyčajné veci robíte vo voľnom čase – a prečítajte si podobné spovede iných čitateľov časopisu Kontakto! Termín – do februára.

Prevzaté z esperantujo.org

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *